Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, τον Νοέμβριο τού 2018 μαθητές των Β΄, Γ΄ και Ε΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα στο δάσος τού Σχολείου από τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής Anima. Στόχος ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων των παιδιών με τη φύση.
Η Anima είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο με κύριο έργο την περίθαλψη και την επανένταξη τραυματισμένων και ανήμπορων άγριων ζώων στη φύση, μετά από την παροχή κάθε αναγκαίας φροντίδας και νοσηλείας. Σήμερα έχει τη δυνατότητα να περιθάλπει χιλιάδες άγρια ζώα τον χρόνο.
Αποτέλεσμα των παραπάνω δράσεων ήταν η κινητοποίηση των μαθητών για υποστήριξη των σκοπών τού συλλόγου Anima. Με αυτήν την κινητοποίηση τα παιδιά συγκέντρωσαν φαγητό για τη διατροφή των ζώων που νοσηλεύονται και κάθε τάξη υιοθέτησε ένα νυχτόβιο και απελευθερώσιμο στην περιοχή πουλί. Στην επιλογή αυτή οδηγήθηκαν από το σήμα τού Αρσακείου, που είναι η κουκουβάγια. Έμαθαν για τη ζωή της, έκαναν την ταυτότητά της και συμπεριέλαβαν και τα άλλα νυκτόβια που ζουν στην Ελλάδα, όπως γκιώνη, μπούφο, τυτώ, νανομπούφο, τα οποία και υιοθέτησαν.