Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, το διάστημα από 18 έως και 22 Φεβρουαρίου 2019, οι μαθητές τής Στ΄1 τάξης τoύ Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις σχετικές με το θέμα.

Παρόμοιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους.

Στους μαθητές, που θα κληθούν στο μέλλον να αντιμετωπίσουν την σύγχρονη απαιτητική πραγματικότητα με τις προκλήσεις αλλά και τους κινδύνους που αυτή εγκυμονεί, το Σχολείο οφείλει και φροντίζει να τους παράσχει την απαραίτητη ενημέρωση και γνώση.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα Youth Power, που πραγματοποιείται και ατα Αρσάκεια Σχολεία, αποτελεί έναν οργανωμένο και επιστημονικά σχεδιασμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που συμβάλλει στην ομαλή μετάβαση των μαθητών στον κόσμο των ενηλίκων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα τής Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) τής Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και τής Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής αποτελεί μια παρέμβαση στην πρόληψη συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεία (Ε΄ και Στ΄ τάξη).
Ακολουθώντας το Μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής (Life Skills) και τις αρχές τής Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης αποσκοπεί στην ανάπτυξη των αναγκαίων δεξιοτήτων, που θα θωρακίσουν ψυχικά τους μαθητές. 

Στις σχετικές με το πρόγραμμα δράσεις που πραγματοποιούνται στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου τα παιδιά των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν κατάλληλα σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό και δημιούργησαν μια αφίσα με συνθήματα για την ορθή χρήση τού διαδικτύου.

Τέλος, στο πλαίσιο τής αντιμετώπισης των κινδύνων που παραμονεύουν κατά την πλοήγηση των νέων στο διαδίκτυο,  θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης από την κ. Σωτηρία Μακαρώνη, ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια MSc., το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.