Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά τού Σχολικού Εκφοβισμού, οι μαθητές τού Στ’ 1 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 6 Μαρτίου 2019, συνάντησαν για μια ακόμη φορά τα «πρωτάκια» τους.

Το Α΄1 τμήμα υποδέχτηκε με ενθουσιασμό στην τάξη τα «εκτάκια» του, τα οποία παρουσίασαν στους μικρούς τους φίλους όλα τα θέματα που συζήτησαν και επεξεργάστηκαν για τον σχολικό εκφοβισμό. 

Με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κ. Ταταράκη οι μαθητές τής Στ΄ τάξης σχεδίασαν σε χαρτί το περίγραμμα δύο παιδιών τής τάξης και έτσι προέκυψαν με καλλιτεχνικό τρόπο δύο φιγούρες, μια αγοριού και μια κοριτσιού.
Στη μια έγραψαν όσα θέλουν και τους αρέσει να βιώνουν στο Σχολείο, ενώ στην άλλη όλα εκείνα που δεν θέλουν και δεν τους αρέσει να αντιμετωπίζουν.

Με τον τρόπο αυτό εξήγησαν στους μαθητές τού Α΄1 ότι εκφοβισμός είναι κάθε συμπεριφορά που έχει σκοπό να πληγώσει κάποιον σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά, ενώ παράλληλα τους συμβούλεψαν για το τι πρέπει να κάνουν αν νιώσουν φόβο στο Σχολείο.

Στη συνέχεια, υπό τη καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Σ. Γιαννικοπούλου, δημιούργησαν την "αλυσίδα τής Αγάπης".
Κάθε κρίκος τής αλυσίδας δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των μαθητών των δύο τάξεων.

Μετά ήρθε η σειρά των μαθητών τού Στ΄1 να ακούσουν τα «πρωτάκια» και να μάθουν τι τους αρέσει και τι όχι, τα οποία σε μια πράσινη και μια κόκκινη λωρίδα χαρτονιού, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, δημιούργησαν τη δική τους "αλυσίδα τής Αγάπης", μια αλυσίδα φροντίδας των μικρότερων μαθητών τού Σχολείου από τους μεγαλύτερους.

Στο τέλος όλοι μαζί φωνάξαν δυνατά το μήνυμά τους κατά τού σχολικού εκφοβισμού: Όχι στη βία, Ναι στη φιλία!