Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Ώρες μάθησης, δημιουργικότητας, αισθητικής απόλαυσης και ικανοποίησης έζησαν γονείς, δάσκαλοι και παιδιά την Ημέρα Επίσκεψης Γονέων στο Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Βημα…τί…ζω στο σχολείο» που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν δάσκαλοι και μαθητές του Α’ Δημοτικού.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό το σχολείο παρουσίασε το διευρυμένο πρόγραμμα λειτουργίας του, τα νέα διδακτικά του αντικείμενα καθώς και τις δραστηριότητες που διανθίζουν το ταξίδι μιας σχολικής χρονιάς και δίνουν πνοή ζωής, χαράς, δημιουργίας και βιωματικής μάθησης.

Οι γονείς παρακολούθησαν σε ώρα λειτουργίας το πρόγραμμα του σχολείου, εκτίμησαν και αποτίμησαν την ποιότητα της παιδείας που παρέχουν τα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και είδαν πώς το παιδί τους συμμετέχει και νέμεται τα αγαθά που του προσφέρει το σχολείο.
Τέλος, τα παιδιά έζησαν μια μέρα που θα τους μείνει αξέχαστη, καθώς «χάρηκαν» τους γονείς τους στην τάξη, έκαναν μαζί τους δημιουργικές δραστηριότητες και βημάτισαν χέρι-χέρι στους χώρους του σχολείου και στα μονοπάτια της μάθησης παρέα με τις δασκάλες τους!

Με όλα αυτά, οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία έκαναν πράξη το όραμά τους για ένα σχολείο που το αγαπούν τα παιδιά, το στηρίζουν οι δάσκαλοι και το εμπιστεύονται οι γονείς!

Σας καλούμε λοιπόν να παρακολουθήσετε και να απολαύσετε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί τις ξεχωριστές στιγμές που ζήσαμε στο σχολείο μας την Πέμπτη
9 Μαΐου 2019!

Η Διευθύντρια του Α’ Δημοτικού Εκάλης

Ελισάβετ Βιτζηλαίου