Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στην Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου 2019, και εφέτος οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης  πήραν μέρος σε βιωματικές δράσεις με στόχο την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Αρχικά στη βιβλιοθήκη τού Σχολείου μελέτησαν βιβλία με θέμα τη διατροφή και συμπλήρωσαν φύλλο εργασίας, όπου διαχώρισαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γλυκά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο Paradise Park, όπου ενημερώθηκαν για την αξία των γαλακτοκομικών προϊόντων στη διατροφή τους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ζώα που μας δίνουν γάλα, να δουν τη διαδικασία τού αρμέγματος και να μάθουν πώς γίνεται το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί.

Στο μάθημα τής Γλώσσας μελέτησαν από το Ανθολόγιό τους το παραμύθι τής Σοφίας Μαντούβαλου «Μια φορά ήταν η Κολοτούμπα» και γνώρισαν τις βασικές ομάδες τροφών που πρέπει  να καταναλώνουν  καθημερινά για μια σωστή διατροφή.

Συζήτησαν, επίσης, με τις δασκάλες τους κ.Λένα Πανούση και Νάσια Παπαφιτσώρου, για το πώς συνδυάζεται η σωστή διατροφή, η κατανάλωση νερού και η σωματική άσκηση, και ζωγράφισαν τα «πέντε δάχτυλα» τής διατροφής.

Κατόπιν, οι μαθητές τού Β΄1 τμήματος κατέγραψαν τα "ΝΑΙ" και τα "ΟΧΙ" τής διατροφής και όλοι μαζί απόλαυσαν το πρωινό τους στην αυλή τού Σχολείου.

Παράλληλα, οι μαθητές τού Β΄2 δημιούργησαν από χρωματιστά χαρτόνια δυο φανταστικούς χαρακτήρες, την «Υγιεινούλα» και τη «Βλαβερούλα», πάνω στις οποίες κόλλησαν εικόνες υγιεινών και ανθυγιεινών τροφίμων, αντίστοιχα.

Στη συνέχεια έφτιαξαν και απόλαυσαν μια γευστική και θρεπτική φρουτοσαλάτα με φρούτα που έφερε το κάθε παιδί από το σπίτι του.

Τέλος, στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές και των δύο τμημάτων, με την παρότρυνση τής κ. Μαρίας Αθανασίου, κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα με τις διατροφικές τους συνήθειες και να συζητήσουν επ’ αυτών.