Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 οι μαθητές τού Δ΄1 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, βρήκαν τον τρόπο να γιορτάσουν στο διαδικτυακό τους αμφιθέατρο τα Χριστούγεννα.

«Ελάτε να στολίσουμε με αξίες τη ζωή μας!» είπαν τα παιδιά και επιδόθηκαν σε έναν πρωτότυπο στολισμό τού δικού τους δέντρου.

Κάθε χριστουγεννιάτικη μπάλα και μια αξία, που θα ήθελαν να τους οδηγήσει «για μια χρονιά, για μια ζωή!».

Και στη συνέχεια η σελίδα τής διαδικτυακής τάξης τού Σχολείου κατακλύστηκε από ευχές, με τρόπους ποικίλους και εορταστικούς: τρεις εξαιρετικοί σεφ προέβαλαν σε μικρά μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα τις χριστουγεννιάτικες γαστρονομικές προτάσεις τους, ενώ γνωστοί λαογράφοι αναφέρθηκαν στα  ελληνικά έθιμα.

Τα κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και το άρωμα τού γαρύφαλλου και τού πορτοκαλιού ευωδίασαν σε κάθε σπίτι!

Η συνέχεια δόθηκε από τους μουσικούς...
Εντυπωσιακές εκτελέσεις από μικρούς βιρτουόζους στο βιολί, την κιθάρα και το πιάνο έντυσαν με τις απαραίτητες χριστουγεννιάτικες μελωδίες τη γιορτή.

Επίσης, προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκους με τις φωτογραφίες των παιδιών μπροστά στα στολισμένα δέντρα τού σπιτιού τους.

Τέλος, στα διασκευασμένα κάλαντα, που τραγούδησαν τρεις μαθήτριες, οι στίχοι συνόψισαν την ευχή και την προτροπή για το νέο έτος:
«Τρίγωνα κάλαντα με κορωνοϊό 
μα να που καταφέρνουμε ξανά το «σ’ αγαπώ» είν’ η γιορτή αλλιώτικη, μα τόσο φωτεινή 
ελάτε να κρατήσουμε και φέτος την ψυχή».