Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 16 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Με αφορμή αυτήν την μέρα, λοιπόν, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου -Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης πραγματοποίησαν πολλές δράσεις που αφορούσαν στη σωστή διατροφή.


Οι μαθητές τής Β΄ τάξης πήραν μέρος σε βιωματικές δράσεις με σκοπό να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.
Αρχικά επισκέφθηκαν το θεματικό πάρκο"Paradise Park", όπου πήραν μέρος σε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Μέσα στην τάξη μελέτησαν κείμενα, γνώρισαν τις ομάδες των τροφών που πρέπει να τρώνε καθημερινά, ζωγράφισαν, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο με τις διατροφικές τους συνήθειες και στο τέλος έβγαλαν τα αποτελέσματά τους από μια αναλυτική παρουσίαση με πίτες και γραφικές παραστάσεις.

Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ανακάλυψαν την αξία τής σωστής διατροφής και τη συμβολή της στην πνευματική και σωματική υγεία του ανθρώπου μέσα από ποικίλα βιωματικά παιχνίδια και δράσεις στο πλαίσιο των Εργαστηριακών Δεξιοτήτων.
Τα προγράμματα αυτά συνδυάστηκαν με μια από τις εξορμήσεις στον χώρο ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης "Paradise Park".
Τα παιδιά με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο έμαθαν για τις ομάδες των τροφίμων, τη σημασία τής ισορροπημένης διατροφής, τού πρωϊνού γεύματος και τής άσκησης.

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης παρακολουθήσαν αρχικά ένα βίντεο από το "Εύ ζην", μια εθνική δράση υγείας για τη ζωή των νέων.
Στη συνέχεια διάβασαν άρθρα από τον διεθνή τύπο που τόνιζαν την σπουδαιότητα τής ισορροπημένης διατροφής.
Τέλος, μετά από συζήτηση και συνεργασία, το κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του πυραμίδα των τροφών, έχοντας πια συνειδητοποιήσει ότι η υγιεινή διατροφή είναι υποχρέωση όλων μας...