Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Γ΄ τάξη τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα «Το σχολείο ταξιδεύει στον χρόνο», με αφορμή την πρώτη ενότητα τού σχολικού βιβλίου που αναφέρεται στο σχολείο τα παλαιότερα χρόνια.

Τα παιδιά είχαν ξεκινήσει το ταξίδι πίσω στον χρόνο για να γνωρίσουν τις τάξεις, τα βιβλία, την μπλε ποδιά αλλά και τις τιμωρίες... παρακολουθώντας την παρουσίαση που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες τους κ. Πανούση και Δήμα. Είχαν πάρει, επίσης, συνέντευξη από τους γονείς τους, για να μάθουν ιστορίες από τα παλιά και έμενε μόνο να βιώσουν την εμπειρία από κοντά.

Η Λόλα και ο Μίμης τού παλιού αναγνωστικού ζωντάνεψαν και υποδέχτηκαν τα παιδιά στον χώρο τού μουσείου. Εκεί οι μικροί μαθητές πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που περιλεάμβανε θεατρικό παιχνίδι. Καθισμένοι στα παλιά θρανία προσπάθησαν να βιώσουν με έναν ευχάριστο τρόπο στιγμές από τη σχολική ζωή στο παρελθόν.

Τέλος, θαύμασαν την πλούσια συλλογή παλιών αντικειμένων και βιβλίων και διαπίστωσαν πόσο διαφορετική είναι η δική τους καθημερινότητα....