Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των μαθημάτων τού SHTEAM και τής Φιλαναγνωσίας οι μαθητές τής Α΄τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, μαζί με τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων μαθησιακών αντικειμένων στα δύο τμήματα κ. Νισκοπούλου και Γεωργαντά, επεξεργάστηκαν το βιβλίο «Τα χέρια δεν χτυπάνε, τα χέρια αγαπάνε» των εκδόσεων Βάρφη, το οποίο έχει δημιουργηθεί από τους μαθητές τού 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου και έχει επιμεληθεί η κ. Αρβανιτίδου.

Μετά την ανάγνωσή του από τις εκπαιδευτικούς ακολούθησε συζήτηση, για τα βαθύτερα νοήματα και μηνύματα τού βιβλίου, με τους μαθητές, οι οποίοι ανακάλυψαν όλα όσα μπορούν να βιώσουν, να δημιουργήσουν και να επικοινωνήσουν με τα χέρια τους.

Κατόπιν, οι μικροί μαθητές σχεδίασαν, ζωγράφισαν και έκοψαν «τα δικά τους χεράκια», και μαζί με τους συμμαθητές τους, και με μεγάλη υπευθυνότητα, κόλλησαν τα έργα τους, σχηματίζοντας μια μεγάλη καρδιά.

Ολοκληρώνοντας αυτή τη βιωματική δραστηριότητα όλοι οι μαθητές μαζί, έγραψαν μέσα στην καρδιά τη φράση «Τα χέρια δεν χτυπάνε, αγαπάνε» και δεσμεύτηκαν το άγγιγμά τους να είναι τρόπος να μοιράζονται την αγάπη και τη φροντίδα για τους γύρω τους...

Με αυτή τη δράση δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να προσδιορίσουν την έννοια τού σεβασμού προς τους φίλους τους, δημιουργώντας μια κατασκευή και καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις δεξιότητες τής συνεργασίας και τής κριτικής σκέψης.