Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 16 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Δ΄τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Κατερίνας Ταταράκη και Γεωργίας Ζερδέ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Κοτσανά.

Εκεί παρακολούθησαν μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, όπως εργαστήρια Ρομποτικής, Καλλιτεχνικών, Φυσικών Επιστημών και Μαθηματικών.

Παράλληλα, μελέτησαν τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια, αλλά και τα μουσικά όργανα, κατανοώντας τη σημαντική πρωταγωνιστική θέση που είχε η μουσική τέχνη στην κοινωνία.

Η πρωτότυπη αυτή εκπαιδευτική και μουσειακή εμπειρία, γεμάτη εναλλαγές και γόνιμα ερεθίσματα, βασίστηκε στη διάδραση, τη συμμετοχικότητα και την ανακαλυπτική προσέγγιση, καθώς η βιωματική γνωριμία με επιλεγμένα εκθέματα, από το εξειδικευμένο προσωπικό, στηρίχτηκε στην αλληλεπίδραση, αποτελώντας μια στοχευμένη και δυναμική διαδικασία.

Στόχος και αποτέλεσμα αυτής τής επίσκεψης ήταν η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογική, επιστημονική και πολιτιστική κληρονομιά μέσα από το βίωμα, το παιχνίδι, τη φαντασία και τις κατασκευές.