Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης συμμετείχαν, προσφέροντας πλαστικά καπάκια, στη δράση “ΦροντίΖΟΥΜΕ γιατί νοιαζόμαστε”.

Από το ξεκίνημα τής χρονιάς οι τάξεις κινητοποιήθηκαν, επέδειξαν έντονο ζήλο και κατάφεραν να συλλέξουν περίπου 200 κιλά από πλαστικά καπάκια, με σκοπό να μειώσουν το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να βοηθήσουν συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Στο τέλος τής εθελοντικής δράσης,  και στο πλαίσιο τού Γ΄ κύκλου Εργαστηρίων Δεξιοτήτων παρακολούθησαν παρουσίαση ευαισθητοποίησης από την υπεύθυνη τής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα».

Κατά την παρουσίαση οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για τους διαφορετικούς και βλαβερούς τύπους πλαστικών. Επίσης, συνειδητοποίησαν τη δυνατότητά μας να διαχειριστούμε υλικά που μπορούν να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν, με διαλογή στην πηγή, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα με αναλογική αύξηση, όμως, τής κοινωνικής ανταπόδοσής τους (θέσεις εργασίας, προσφορά αμαξιδίων ή άλλων ιατρικών βοηθημάτων, κυκλικότητα και βιωσιμότητα).

Όλοι μαζί, και μέσω των Εργαστήριων Δεξιοτήτων, καλλιεργούμε δεξιότητες που είναι απαραίτητες τον 21ο αιώνα και μαθαίνουμε να εργαζόμαστε ομαδικά. Διαδίδουμε τα πλεονεκτήματα τού εθελοντισμού στέλνοντας το μήνυμα ότι «Κανείς δεν είναι μόνος»!
Οραματιζόμαστε μια κοινωνία δραστήρια, αλληλέγγυα και αποτελεσματική στην αναβάθμιση τής καθημερινότητάς μας.

Μπράβο στα παιδιά μας!