Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού 2ου Άξονα τής Εσωτερικής Αξιολόγησης τής Σχολικής Μονάδας με θέμα «Διαρροή και φοίτηση», οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης και οι μαθητές τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Η. Κεραμοπούλου, συμμετείχαν σε  δράση σχετικά με την «Ομαλή μετάβαση των παιδιών τού νηπιαγωγείου στο δημοτικό».

Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές τού Δημοτικού ξενάγησαν τους μικρούς τους φίλους από το Νηπιαγωγείο σε όλους τους χώρους τού Δημοτικού Σχολείου όπου θα κινηθούν οι μικροί τους φίλοι την επόμενη χρονιά. Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σε ρόλο ξεναγών συνόδευσαν τα νήπια στην αίθουσα διδασκαλίας, στο εργαστήριο Φυσικής, Ψηφιακής Τέχνης, Υπολογιστών αλλά και στο εργαστήριο Καλλιτεχνικών, στο Μουσείο Ιστορίας, στην αίθουσα Ελληνικής Παράδοσης και την αίθουσα Μουσικής, στο Θέατρο, στη Βιβλιοθήκη, στα Γυμναστήρια και σε άλλα πολλά.

Η δράση αυτή ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους μικρούς μαθητές τού Νηπιαγωγείου, ενισχύοντας έτσι και τον θεσμό «Δεσμός φιλίας - Πρωτάκια και εκτάκια» που θα εφαρμόσει το Σχολείο την ερχόμενη χρονιά για την υποδοχή των νεότερων μαθητών στο Δημοτικού, αλλά ανέπτυξε και το αίσθημα τής ευθύνης στους μεγαλύτερους μαθητές στον ρόλο τού προστάτη προς τους μικρότερους.

Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, διασκέδασαν και μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς στην αυλή τού Σχολείου απολαμβάνοντας ένα δροσιστικό σνακ.