Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού Ελληνικός Κόσμος. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον χώρο όπου φιλοξενείται η έκθεση «World of Robots» και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο των ρομπότ. Περιηγήθηκαν στις μοναδικές εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και συμμετείχαν διαδραστικά στην ξενάγηση. Άλλωστε η ρομποτική αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος τής καθημερινότητάς μας. 

Στόχος τής έκθεσης ήταν να παρουσιαστεί η πορεία και το αποτύπωμα των ρομπότ από το ξεκίνημά τους μέχρι και σήμερα και να τονιστεί η συμβολή τους στην καθημερινή ζωή και στην εξέλιξη τής τεχνολογίας και των επιστημών.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν στη Θόλο τού Ιδρύματος, με τη βοήθεια τής εικονικής πραγματικότητας, παρουσίαση για το μνημείο-σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την Αγία Σοφία, με τίτλο «Αγία Σοφία: 1.500 χρόνια Ιστορίας». Έχοντας ήδη μιλήσει για τον τρόπο κατασκευής της και την αρχιτεκτονική της στο μάθημα τής Ιστορίας, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν σε μια πλήρη ψηφιακή αναπαράσταση τον ναό τής Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και να μάθουν σημαντικές πληροφορίες και ιστορικά γεγονότα που συνδέονταν με αυτόν.