Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την 1η Φεβρουαρίου τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία Εκάλης τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες, τους τρεις Μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους: Μέγα ΒασίλειοΓρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή τής Παιδείας και των Γραμμάτων, καθώς και γιορτή των δασκάλων και των μαθητών. Οι Τρεις Ιεράρχες με τη ζωή και το έργο τους έγιναν το πρότυπο τής ευσέβειας, τής αρετής, τής αγιότητας αλλά και των γραμμάτων και τής σοφίας. Έστησαν γέφυρες ανάμεσα στο κλασικό και το σύγχρονο, ανάμεσα στη γνώση και την αρετή, ανάμεσα στην αναζήτηση τής επιστημονικής αλήθειας και την πραγματική αλήθεια τής αγάπης, ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη, τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, όπου τελέστηκε δοξολογία-αρτοκλασία στη μνήμη των Τριών Ιεραρχών. Στη συνέχεια οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν τη ζωή και το σπουδαίο έργο των αγίων πατέρων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των προκριθέντων μαθητών στη β΄ φάση τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών μας στην ορθογραφία τής ελληνικής γλώσσας.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που διακρίθηκαν αλλά και σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος!