Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Δ΄1 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, και με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Ταταράκη Κατερίνας, επισκέφθηκαν συνανθρώπους μας τής τρίτης ηλικίας στη μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Λεώνια”, στα Μελίσσια.

Στόχος τής επίσκεψης ήταν η διαγενεακή σύνδεση, η φιλία, η καλλιέργεια συναισθημάτων και αξιών, όπως η ανάγκη τού ανήκειν, η χαρά, η αγάπη, ο σεβασμός, η προσφορά, η ενεργός πολιτειότητα και γήρανση. Έχοντας οδηγό την ψυχολόγο κ. Μάνια Ζηρίδη, τη μουσικό κ. Μαρκέλλα Σκούρτη και την ΑΜΚΕ «Δρόμος τής μουσικής», ηλικιωμένοι και παιδιά δημιούργησαν ομάδες και στη συνέχεια τα παιδιά πήραν συνέντευξη από τους ηλικιωμένους, ζωντάνεψαν με αστείο τρόπο τις νότες, έγραψαν όλοι μαζί μια δικη τους μουσική σύνθεση και εμπνεύστηκαν τον προσωπικό τους τίτλο, έπαιξαν στο πιάνο μουσικούς αυτοσχεδιασμούς, φιλοτέχνησαν το πορτρέτο τού νέου τους φίλου και τραγούδησαν όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια.

Στο τέλος αποχαιρετίστηκαν με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό! Έτσι, οι μικροί μαθητές ανέλαβαν ηγετικό ρόλο, καλλιέργησαν τις διαπροσωπικές τους δεξιότητες, καθοδήγησαν τις δραστηριότητες και ήταν ιδιαίτερα δοτικοί και υποστηρικτικοί. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν τους δικούς τους παππούδες με αγάπη...