Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου -Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης γιόρτασαν και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου 2024, με πολλές δράσεις, που σχεδίασαν με τις δασκάλες τους κ. Λένα Πανούση και Νάσια Παπαφιτσώρου.

Αρχικά παρακολούθησαν βίντεο με τη βιογραφία τού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και άλλα με πρωταγωνιστές τα βιβλία. Ακολούθησε συζήτηση για την αξία τής λογοτεχνίας και οι μικροί μαθητές επιμελήθηκαν ζωγραφιές με συνθήματα για το βιβλίο. Έφεραν στην τάξη το αγαπημένο τους βιβλίο, εξήγησαν γιατί το διάλεξαν από τη βιβλιοθήκη τους και διάβασαν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. Ντυμένοι, τέλος, σαν τους ήρωες των βιβλίων τους πήραν μέρος στη μεγάλη βιβλιοπαρέλαση μαζί με όλα τα παιδιά του Σχολείου.

Επίσης, δημιούργησαν την οικογένεια τής λέξης «βιβλίο», αξιοποιώντας δημιουργικά τα λεξικά τους, και κατασκεύασαν με την τεχνική origami σελιδοδείκτες-βιβλιοφάγους για να τους συντροφεύουν στις λογοτεχνικές τους αναγνώσεις.

Τέλος, επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη, όπου υποδέχθηκαν την κ. Ανδρέου Χριστίνα, συγγραφέα τού βιβλίου, που είχαν επεξεργαστεί στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, «Η Λίζα και οι επτά ζωγράφοι» και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η ίδια.