Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Η. Κεραμοπούλου, να συμμετάσχουν σε μια δράση σχετική με την «Ομαλή Μετάβαση των παιδιών τού Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό».

Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές τού Δημοτικού συναντήθηκαν με τους μικρούς τους φίλους από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης και με αφορμή το θέμα τής εορτής αποφοίτησης τού Νηπιαγωγείου, διάβασαν στους μικρούς ακροατές ένα παραμύθι για το δάσος. Η δράση επεφύλασσε στην αφήγησή της και ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, στον κήπο τού Νηπιαγωγείου, όπου οι μαθητές τού Δημοτικού και τού Νηπιαγωγείου, αφού δημιούργησαν ζευγάρια και υπό τους ήχους καλοκαιρινής μουσικής, ξεχύθηκαν στον κήπο για να βρουν τα χαμένα κομμάτια τής ζωγραφιάς-πάζλ μίας ηρωίδας τού παραμυθιού, τής «κοτούλας», που της τα σκόρπισε ο αέρας στο δάσος...

Η δράση αυτή στάθηκε αφορμή για το ξεκίνημα μιας δυνατής φιλίας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μαθητών τού Νηπιαγωγείου και των μαθητών τής Ε΄ τάξης τού Δημοτικού, καθώς και μία δυναμική αρχή για τον θεσμό που θα εφαρμόσει το Σχολείο στα συγκεκριμένα τμήματα την ερχόμενη χρονιά ως υποδοχή των νεότερων μαθητών στο Δημοτικού, τον θεσμό «Δεσμός Φιλίας – Πρωτάκια και Εκτάκια»

Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, το διασκέδασαν και φυσικά ανυπομονούν να βρεθούν ξανά και να μοιραστούν κοινές εμπειρίες!