Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι δάσκαλοι τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης Νικόλαος Μαυρογιάννης, Πέγκυ Μπερερή και Αστρινάκη Αικατερίνη παρακολούθησαν το σεμινάριο "Αειφορία", το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις εγκαταστάσεις τού Β΄ Γυμνασίου ΕΠΑΛ Αμαρουσίου.
Οι ομιλητές τού σεμιναρίου έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αειφορία, η οποία αποτελεί τη ρυθμιστική ιδέα των σχέσεων «κοινωνία – φύση – οικονομία – πολιτική». Η αειφόρος ανάπτυξη είναι ένας σημαντικότατος στόχος, γιατί οδηγεί στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων στις σύγχρονες κοινωνίες τόσο τής ανάπτυξης όσο και τής υποανάπτυξης.
Το Αειφόρο Σχολείο επιθυμεί να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, διεκδικητής ριζικών αλλαγών, διαμορφωτής πολιτών ικανών να προβληματίζονται , να κρίνουν, να δημιουργούν και να δρουν δημοκρατικά. Στο Αειφόρο Σχολείο η καινοτομία να αποτελεί κανόνα.
Η διαφορετική ανάπτυξη που προσφέρει η αειφορία διασφαλίζει την οικολογική βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και καλύπτει τις ανάγκες των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.