Τα παλιά αλλά όχι ξεχασμένα επαγγέλματα παρουσίασαν στους γονείς τους οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 στο μεγάλο Γυμναστήριο των Δημοτικών Σχολείων. Την επιμέλεια κειμένων και την οργάνωση της εορτής είχαν οι κ.: Μίνα Λουκαδάκου, δασκάλα τής Β΄2 τάξης, και Αποστολία Πόρποδα, δασκάλα τής Β΄1 τάξης. Τη θεατρική διδασκαλία και τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η κ. Αγγελική Ζάχου, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, τα σκηνικά επιμελήθηκε η κ. Εύη Λαπαναΐτη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, και τη χορωδία προετοίμασε η κ .Μαρίνα Τζούλη, καθηγήτρια Μουσικής.
Προλογίζοντας η κ. Πόρποδα,απευθυνόμενη στους γονείς-θεατές, είπε: "Η Β΄ τάξη εφέτος κάνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον λαϊκό πολιτισμό και στην ελληνική παράδοση στο πλαίσιο διαθεματικών δραστηριοτήτων. Αρχικά οι μαθητές γνώρισαν και έπαιξαν ομαδικά παραδοσιακά παιχνίδια που διασκέδαζαν στα παλιά χρόνια τα παιδιά στις αυλές. Έφτιαξαν τα δικά τους παιχνίδια (κουτσούνες, μπάλες, τρίλιζα) και έπαιζαν με αυτά.
Έπειτα ήρθαν σε επαφή με τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως τού γανωτή, τού τελάλη, τής υφάντρας αλλά και τού πεταλωτή και άλλων που είναι μεν παλιά αλλά όχι ξεχασμένα. Καταστάλγμα αυτής τής γνωριμίας είναι το θεατρικό έργο που παρουσίασαν στους γονείς και για το οποίο τα παιδιά μας εργάστηκαν με πολύ μεγάλη χαρά και υπευθυνότητα. Άλλωστε η καλύτερη γνώση αποκτάται από τη διάδραση. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι μας στον λαϊκό πολιτισμό θα ολοκληρωθεί στο επόμενο τρίμηνο, που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη λαϊκή τέχνη και ειδικά με την τέχνη τής υφαντικής μέσα από δραστηριότητες και κατασκευές εμπλέκοντας πολλά διδακτικά αντικείμενα."

Διαθεματικό βιβλιαράκι Β΄ τάξης