Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Δράσεις για την 25η Μαρτίου - Δ΄1 τμήμα

Με πολλές και διαφορετικές δράσεις επεξεργάστηκαν την εθνική μας εορτή  οι μαθητές τού τμήματος Δ΄1 τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης
Με τη βοήθεια τού power point  "Ήρωες τού 1821" στο e-arsakeio και την "Πινακοθήκη των Ηρώων"  άντλησαν πολλές πληροφορίες για το 1821 από ζωγραφικούς πίνακες, όπως τον πίνακα τού Βρυζάκη"Η Ελλάς Ευγνωμονούσα ".

 Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου -  Ε΄1 τμήμα

Στις 24 Μαρτίου 2021 το Ε΄1 τμήμα τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης τίμησε την εθνική εορτή τής Παλιγγενεσίας τού ελληνικού έθνους με ένα εορταστικό αφιέρωμα.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με το τραγούδι «Ας κρατήσουν οι χοροί» τού Διονύση Σαββόπουλου, το οποίο επελέγη από την Επιτροπή Εορτασμού  των 200 χρόνων από την έναρξη τής Επανάστασης.

Γιορτή και δράσεις τού Ε΄2 τμήματος για την 25η Μαρτίου

Οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης γιόρτασαν την εθνική μας επέτειο μέσα από τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει για τους ήρωες τού ΄21.
Ο Ναύαρχος Μιαούλης, οι αγωνιστές τού Μεσολογγίου, οι Σουλιώτες, ο Καραϊσκάκης και πολλοί άλλοι ζωντάνεψαν για να  θυμίσουν ότι " Θέλει αρετήν και τόλμη η Ελευθερία"...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέριασε βράχε!».

Τα Ε΄1 και Ε΄2 τμήματα τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε η Υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, με τίτλο «Μέριασε βράχε!».

Δείτε τις εκπαιδευτικές εκδρομές και εξορμήσεις για το σχολικό έτος 2017-18 ανά τάξη