Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης των Αρσακείων-Τoσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, με οδηγό την ενότητα 0 τής μεθόδου Zig Zag 2, τον Μάρτιο 2015 εκπόνησαν εργασία με τίτλο “Je me présente, je présente ma famille”.
Χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο τής ενότητας 0 καθώς και γνωστές ήδη δομές τής γλώσσας, δημιούργησαν μικρούς διαδραστικούς διαλόγους, όπως κάνει ο ήρωας Félix στην συνέντευξή του με τους υπόλοιπους ήρωες τού βιβλίου.
Ακόμη, οι μαθητές εμπέδωσαν τις γλωσσολογικές και τις επικοινωνιακές γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διδασκαλία τής ενότητας παρουσιάζοντας τον εαυτό τους καθώς και την οικογένειά τους στους συμμαθητές τους με την τεχνική τού κολλάζ φωτογραφιών ή με ζωγραφιές τους μαζί με τα σχετικά κειμενάκια χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τη φαντασία τους και τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες και δεξιότητες.
Την επιμέλεια τής δράσης είχε η καθηγήτρια κ. Έφη Γεώργα.
Σκοπός ήταν η προφορική διάδραση (αναγνώριση τής έννοιας των ερωτήσεων και διατύπωση ανάλογης απάντηση), η χρήση και η εμπέδωση των γλωσσικών και των επικοινωνιακών δομών τής ενότητας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω τής φαντασίας και τής δημιουργικότητας.