Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 οι μαθητές των Στ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ημέρα στο Γυμνάσιο.
Η εκδήλωσή άφησε στους μαθητές πολύ καλές εντυπώσεις. Ενδεικτικά μια μαθήτριά μας γράφει…

"Πάντα είχα την περιέργεια να μάθω τι κάνουν στο Γυμνάσιο, γιατί άκουσα από μεγαλύτερα παιδιά ότι είναι δύσκολο. Όμως την προηγούμενη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να περάσω τρεις ώρες στον χώρο του.
Αρχικά στο Αμφιθέατρο οι Διευθύντριες μας έλυσαν τις περισσότερες απορίες. Μας καθησύχασαν ότι θα παραμείνουμε με τους περισσότερους παλιούς συμμαθητές μας. Επίσης χάρηκα πολύ που στο Γυμνάσιο θα έχουμε πολλές νέες δραστηριότητες, επισκέψεις σε μουσεία, ολοήμερες εκδρομές, συμμετοχές σε εργαστήρια καθώς και σε περιβαλλοντικές και αθλητικές δραστηριότητες. Ενθουσιάστηκα όταν γνώρισα τους καθηγητές των Αρχαίων και των Μαθηματικών γιατί, ο καθένας με τον τρόπο του, μας έκανε να κατανοήσουμε σωστά το μάθημα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε ο τρόπος με τον οποίο έκαναν το μάθημα και η ηρεμία που μετέδιδαν σε όλους μας. Μιλούσαν αργά ήρεμα και κατανοητά.
Τώρα καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεται να φοβάμαι το Γυμνάσιο και πως θα βρω το δρόμο μου και θα τα καταφέρω περίφημα!!!"