Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Tην Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, κατά τη διάρκεια τού μαθήματος των Αγγλικών, έμαθαν για τη γιορτή τού Αγίου Πατρικίου, προστάτη άγιου τής Ιρλανδίας, χώρας που συνδέεται γλωσσικά πολιτιστικά και ιστορικά με την Αγγλία.
Ο Άγιος Πατρίκιος εορτάζεται και σε άλλες αγγλόφωνες χώρες, διότι μετέδωσε τον Χριστιανισμό και χρησιμοποίησε το σύμβολο τού τριφυλλιού για να διδάξει με απλό τρόπο την Αγία Τριάδα.
Οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με θέμα την ιστορία τής γιορτής και διδάχθηκαν το σχετικό λεξιλόγιο με τα σύμβολα τής ημέρας αυτής.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης χρωμάτισαν, εικονογράφησαν και έφτιαξαν ένα βιβλιαράκι με τις εικόνες- σύμβολα τής συγκεκριμένης γιορτής.
Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων, με τη χρήση κατάλληλου οπτικοακουστικού υλικού, συνέλεξαν και μελέτησαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την ημέρα αυτή και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν σχετικά φύλλα εργασίας.
Ακόμη, έπαιξαν σχετικό επιτραπέζιο παιχνίδι και κατασκεύασαν διακοσμητικά για την πόρτα τής τάξης τους.
Σκοπός των παραπάνω δραστηριοτήτων ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με τα στοιχεία τού πολιτισμού διαφόρων αγγλόφωνων χωρών.