Στόχος ήταν η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα τής σπατάλης τού φαγητού.
Στην αρχή οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με τις έννοιες τής προσφοράς και τού εθελοντισμο, αλλά και τής σπατάλης (χρημάτων, ενέργειας, νερού , φαγητού κ.ά.)
Στη συνέχεια συζήτησαν για καθημερινές πρακτικές που οδηγούν στη σπατάλη τού φαγητού.
Τι κάνουμε με το περισσευούμενο φαγητό; Πως μπορούμε να το διαθέσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη;
Συντήρηση, κομματοποίηση , εθελοντική προσφορά, ήταν κάποιες από τις λύσεις που προτάθηκαν.
Το «Μπορούμε» μέσα από ένα οργανωμένο δίκτυο συγκεντρώνει ποσότητες μερίδων φαγητού και τις προσφέρει σε άτομα, οικογένειες και ιδρύματα που έχουν ανάγκη.
Στο τέλος οι μαθητές ζωγράφισαν σε ένα σουπλά το αγαπημένο τους φαγητό αλλά στην ποσότητα που θέλουν να φάνε.
View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-elementary-b/ta-nea-mas/events-activities/31295-mporoume#sigProIdf463890f07
https://www.arsakeio.gr/gr/ekali/ekali-elementary-b/ta-nea-mas/events-activities/31295-mporoume#sigProIdf463890f07