Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Για δεύτερη χρονιά συνεχίστηκε εφέτος με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα «Μια μέρα στο Γυμνάσιο». Συγκεκριμένα, στις 6 Μαρτίου 2017, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης μετέβησαν στο Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης και παρακολούθησαν υποδειγματικές διδασκαλίες από τους καθηγητές τού Γυμνασίου.
Οι μαθητές τού Στ΄1 τμήματος παρακολούθησαν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από τη φιλόγογο κ. Σκιαδά και το μάθημα των Μαθηματικών από τη μαθηματικό κ. Καραγεωργίου, ενώ οι μαθητές των Στ΄2 και Στ΄3 τμημάτων παρακολούθησαν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από τη φιλόγογο κ. Θωμά και Εργαστήριο Χημείας από τον υποδιευθυντή τού Β΄ Τοσιτσείου Γυμνασίου χημικό κ. Ανδριανό.
Τους μικρούς τελειόφοιτους τού Δημοτικού υποδέχθηκαν οι καθηγητές και τους οδήγησαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Τα παιδιά τού Δημοτικού, όχι μόνο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις διδασκαλίες των αυριανών καθηγητών τους αλλά και συμμετείχαν με προθυμία σε αυτές. Στο τέλος τού πρωτότυπου αυτού εκπαιδευτικού δίωρου τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις τους αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τα όσα τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και να κάνουν.
Οι άρτια οργανωμένοι χώροι των Γυμνασίων, το ζεστό καλωσόρισμα, η άριστη προετοιμασία των μαθημάτων στην οποία έγινε ευρύτητη χρήση τής διαδραστικότητας και των νέων τεχνολογικών μέσων, αλλά προπάντων η αγάπη και το χαμόγελο των καθηγητών τους τους έκαναν να αποβάλουν το άγχος και να νιώσουν θάρρος, σιγουριά και ικανοποίηση για το νέο Σχολείο που τους περιμένει με ανοιχτή την αγκαλιά του τον Σεπτέμβριο ως τους καινούργιους του μαθητές!