Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το διαθεματικό πρόγραμμα «Οι φάροι τής Ελλάδας» επεξεργάστηκαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου- Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κατά το σχολικό έτος 2016-2017.            
Με την ολοκλήρωση τού προγράμματος οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους, στις 9 Ιουνίου 2017, στο Χημείο των Δημοτικών Σχολείων.
Παρευρέθησαν η αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλος των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Σοφία Σταθοπούλου, η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Κυριακή Βασιλάκη, εκπαιδευτικοί και γονείς των μαθητών.
Με το πρόγραμμα αυτό δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές   να γνωρίσουν το φαρικό σύστημα τής Ελλάδας, να ενημερωθούν για την προέλευση τής λέξης φάρος, τη σημασία των φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα, καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων και ιδιαιτέρως ενός εξ αυτών τού  ναυάρχου Νικολάου Νικολάγιεβιτς Φιλοσοφώφ (1867-1946).
Στη  συνέχεια  αξιοποιώντας στην πράξη όσα διδάχθηκαν για τα ανοικτά και κλειστά ηλεκτρικά κυκλώματα στο μάθημα τής Φυσικής, κατασκεύασαν  ομοίωμα  φάρου, ο οποίος έφερε στην κορυφή του λαμπτήρα που φωτοβολούσε με το κλείσιμο ενός διακόπτη.
Υπεύθυνη τού προγράμματος ήταν η Υποδιευθύντρια τού Σχολείου κ.. Αικατερίνη Λάγκα, φυσικός M.Ed..