Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τα τμήματα των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη, ενημερώθηκαν για το Καρναβάλι στη Γαλλία.
Με τη βοήθεια τής Γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας από το Πανεπιστήμιο Λυών 1 Anna Gonin, η οποία παρακολουθεί και θα συμμετάσχει στο μάθημα όλων των τμημάτων τής κ. Βιολάρη για το χρονικό διάστημα από 13 έως και 23 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση σχετικά με τα γαλλικά έθιμα για τη Mardi Gras. Έτσι, έμαθαν ότι στη Γαλλία στις 13 Φεβρουαρίου 2018 τρώνε τα παραδοσιακά γλυκά που είναι τα bugnes και τα beignets.
Στη συνέχεια η μεταπτυχιακή φοιτήτρια τους μίλησε για το Καρναβάλι τής Νίκαιας: τη διάρκειά του (17 Φεβρουαρίου 2018 έως 3 Μαρτίου 2018), τα άρματα, τη bataille de fleurs που γίνεται την τελευταία ημέρα και για το θέμα τού φετινού καρναβαλιού "Les Rois de l’Espace".
Τέλος, έπαιξε με τους μαθητές ένα παιχνίδι με μεταμφιέσεις (déguisements).
Επιπλέον, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για το Καρναβάλι τής Νίκαιας τού 2017 και για τις ετοιμασίες για το εφετινό αντίστοιχο καρναβάλι, και χρωμάτισαν μια ζωγραφιά.
Τα τμήματα των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων, με καθηγήτρια την κ. Γεώργα Έφη, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, ενημερώθηκαν, επίσης, μέσα από μικρά βιντεάκια για τα ήθη και τα έθιμα τού περίφημου καρναβαλιού τής πόλης τής Νίκαιας στη γαλλική Ριβιέρα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.
Παρακολούθησαν μεγαλειώδεις παρελάσεις που αποτελούνται από άρματα και κάνουν την εμφάνιση τους σε κεντρικά σημεία των πόλεων, ημέρα και νύχτα, με τη συμμετοχή πολλών μουσικών και χορευτών από όλο τον κόσμο, καθώς και τους χιλιάδες επισκέπτες τού καρναβαλιού που δίνουν κάθε χρόνο δυναμικό παρών, προσθέτοντας χρώμα και χαρούμενη διάθεση.
Για το 2018 το θέμα του καρναβαλιού είναι "le Roi de l'Espace".
Στη συνέχεια, οι μαθητές διακόσμησαν με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο ζωγραφιές και σκίτσα σχετικά με το καρναβάλι.
Τις δραστηριότητες συντόνισαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.