Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή το μάθημα τής Ιστορίας, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης δραματοποίησαν ιστορίες από τη Μυθολογία.
Πρωταγωνιστές ήταν οι 12 ολύμπιοι θεοί και ο τρόπος που επηρέαζαν με τις αποφάσεις τους τις τύχες των ανθρώπων και η δεκάχρονη περιπλάνηση τού Οδυσσέα μέχρι την επιστροφή του στην Ιθάκη. Η θαλάσσια περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, λόγω τής θέλησης και τού πείσματος ενός ανθρώπου και δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεταφορά στη σύγχρονη ζωή αλλά και μια ελπίδα για το αύριο που είναι τα ίδια τα παιδιά.
Οι δραματοποιημένες ιστορίες παρουσίαστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου 2018. Την επιμέλεια των κειμένων είχαν οι κ. Εύη Κόλλια, δασκάλα τής Γ΄2 τάξης, και Αγγελική Ζάχου, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής, η θεατρική διδασκαλία και τη σκηνοθετική επιμέλεια η κ. Αγγελική Ζάχου. Για την παρουσίαση τής εκδήλωσης συνεργάστηκαν με τους μαθητές οι κ. Εύη Κόλλια, δασκάλα τής Γ΄2 τάξης, Χαρά Ματθαίου, δασκάλα τής Γ΄1 τάξης, Εύη Λαπαναΐτη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, και Μαρίνα Τζούλη, καθηγήτρια Μουσικής.