Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν στους γονείς τους και στη συγγραφέα Μαρία Παπαγιάννη δρώμενο με αφορμή το βιβλίο της «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο», απόσπασμα τού οποίου περιλαμβάνεται στο βιβλίο τής Γλώσσας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου 2018.
Στο βιβλίο ένας ποντικούλης, ο μικρός Ρωμαίος, ζει με την οικογένειά του δίπλα από τη σκηνή ενός θεάτρου αλλά δεν έχει δει ποτέ του θεατρική παράσταση.Οι γονείς του, ο κ. Όμηρος και η κ. Λαβίνα, φανατικοί θεατρόφιλοι, τού ζητούν να κάνει υπομονή ώσπου να μεγαλώσει. Εκείνος όμως ανήσυχος και διψασμένος για γνώση και περιπέτεια θα ανακαλύψει τη μαγεία τού θεάτρου, αλλά και την αγάπη στο πρόσωπο μιας όμορφης ποντικίνας, τής Ιουλίας.
Στον αγώνα του για την επικράτηση τής αγάπης και τού δικαίου θα έχει βοηθούς του τον διευθυντή σκηνής, το τρίτο κουδούνι, το φως, τον σκηνοθέτη, τα σκηνικά, τα κουστούμια –ό,τι δηλαδή συνιστά το θέατρο– και, όπως υποψιάζεται κανείς από τα ονόματα των ηρώων, ακόμα και τον Σαίξπηρ.