Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 27 Φεβρουαρίου 2019 η Ε΄ τάξη τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης.

Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία τού Αστεροσκοπείου και την επιστημονική προσφορά του, από τον υπεύθυνο των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων, μαθηματικό και αστρονόμο κ. Ευάγγελο Κολοκοτρώνη.

Στη συνέχεια ο κ. Κολοκοτρώνης απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών σχετικά με θέματα Αστρονομίας. Ακολούθησε προβολή εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το άστρο τής ημέρας, ο Ήλιος» με τη βοήθεια τού οποίου τα παιδιά γνώρισαν το πιο κοντινό και ενδιαφέρον αστέρι.

Τέλος, οι μαθητές, επισκέφθηκαν την αίθουσα των αστρονομικών παρατηρήσεων τού Αστεροσκοπείου, όπου θαύμασαν τον περιστρεφόμενο θόλο και, φυσικά, το περίφημο τηλεσκόπιο Newall, με φακό διαμέτρου 62,5 εκ., μήκους 9 μέτρων και συνολικού βάρους 16 τόνων!

Με αυτήν την επίσκεψη τα παιδιά ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τον θαυμαστό κόσμο τής Αστρονομίας και τού Διαστήματος και αποκόμισαν χρήσιμες αλλά και ενδιαφέρουσες γνώσεις.