Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στη γιορτή τής επετείου τής 25ης Μαρτίου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρουσίασαν δρώμενα  εμπνευσμένα από τον Εθνικό Ύμνο τού Διονύσιου Σολωμού. "Η ψυχή μου θέλει να εκφραστεί. Θέλει να δώσει στους άλλους αυτά που έχω μέσα μου. Ζω σε έναν πολύ όμορφο τόπο.
Στη Ζάκυνθο! Προσπαθώ να γράψω για τις ομορφιές της, τους ανθρώπους της, την ιστορία της, αλλά δε με αφήνουν σε ηρεμία ο αχός, οι φωνές, τα βογγητά, η βοή που ακούω απέναντι, που οι Έλληνες πολεμούν τους κατακτητές!
Και σαν να μη φτάνει αυτό. Βλέπω συνέχεια μια οπτασία! Μια φιγούρα περιπλανιέται δίπλα μου, μέσα μου, και κάτι θέλει να μου πει. Είναι αλήθεια; Είναι όνειρο;

Eλευθερία:Καλέ μου ποιητή! Δεν με βλέπεις, δεν με ακούς, αλλά με νιώθεις. Είμαι η μούσα σου. Θα σου δώσω την έμπνευση για να ξεδιπλώσεις την ψυχή σου! Είμαι η αλληλεγγύη, η αγάπη, η φιλία η συνεργασία… Είμαι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Είμαι η Ελλάδα!

Σολωμός: Κάτι ψιθυρίζεται στο μυαλό μου. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…

Eλευθερία: Ελεύθερος στην ψυχή, στο μυαλό, στην κρίση, στο συναίσθημα πρέπει να είναι ο άνθρωπος!
Πάνω απ’ όλα όμως πρέπει να είναι ελεύθερος στον τόπο του, στην πατρίδα του, να μη νιώθει την βαριά ανάσα τού κατακτητή! Γι’ αυτό ακούς τους αχούς τού πολέμου, γιατί οι Έλληνες παλεύουν με τα θεριά για χάρη μου! Για μένα! Για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!"