Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τον Απρίλιο τού 2019, στο πλαίσιο τής Εβδομάδας τού Βιβλίου, οι μαθητές όλων των τάξεων στα Αγγλικά Τμήματα των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης επεξεργάστηκαν στην τάξη τους εξωσχολικά βιβλία και ιστορίες στα Αγγλικά και παρουσίασαν ευφάνταστες εργασίες πάνω σε αυτά. Οι μαθητές τής Α΄ τάξης διάβασαν σύντομες ιστορίες σε ηλεκτρονική μορφή, όπως "Dear Zoo" και "A Shark in the Park".
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης ζωγράφισαν την αγαπημένη τους σκηνή από το βιβλίο "Benny and the Biscuits" και δραματοποίησαν την ιστορία.

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης έφτιαξαν αφίσες με την αγαπημένη τους σκηνή ή τον αγαπημένο τους χαρακτήρα από τα παραμύθια "Jack and the Beanstalk " και "Winnie the Witch".

Οι μαθητές τής Δ΄τάξης επιμελήθηκαν εργασίες πάνω στο βιβλίο "Around the World in Eighty Days"  και στην ιστορία "The Gruffalο".

Αντίστοιχα οι μαθητές τής Ε΄ τάξης ασχολήθηκαν με το έργο τού ΜarkTwain "The Adventures of Tom Sawyer" και με την ιστορία "Τhe Wrinklecrinkle Man".

Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄τάξης επεξεργάστηκαν το έργο τού Αrthur Conan Doyle Sherlock Holmes "The Blue Diamond’, παρουσίασαν σε εργασίες τον αγαπημένο τους χαρακτήρα και δημιούργησαν διαφημιστικές κινηματογραφικές αφίσες εμπνευσμένες απο το περιεχόμενο τού βιβλίου.
Επίσης, διάβασαν επιλεγμένα reading quotes γνωστών προσωπικοτήτων και φιλοτέχνησαν σελιδοδείκτες με τις πιο αντιπροσωπευτικές γι' αυτούς φράσεις.