Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Tοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις 5 Ιουνίου 2019, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Μάκρη.

Αρχικά έμαθαν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως πεζοί στους δρόμους και τι σημαίνουν οι πινακίδες σήμανσης που συναντούν. 

Στη συνέχεια συμμετείχαν στα μαθήματα οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς που έγιναν σε συνθήκες προσομοίωσης, με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια τα οποία κινούνταν σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας.

Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. 

Οι μαθητές έμαθαν, επίσης, παίζοντας να αναγνωρίζουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να προσέχουν τους πεζούς, να σέβονται την προτεραιότητα, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται, να καταλάβουν πώς αντιδρά ένας οδηγός ώστε να προσέχουν όταν περπατούν ή κινούνται στην πόλη, αλλά και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται ως επιβάτες σε Ι.Χ. ή σε αστικά και υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, αφού η στάση τους μπορεί να επηρεάσει την οδηγητική ικανότητα τού οδηγού.

Έτσι, σε μια χαρούμενη εκδρομή με ψυχαγωγικό χαρακτήρα και με διαδραστικό τρόπο οι μαθητές αφομοίωσαν πληροφορίες πολύ χρήσιμες για την καθημερινότητά τους.