Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Β΄1  και Β΄2 τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2020, επισκέφθηκαν το Διαδραστικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Παραδοσιακά παιχνίδια».

Στην αρχή οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι παλιότερα. Δόθηκε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονταν τα παιχνίδια εκείνη την εποχή. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των υπεύθυνων τού Μουσείου, τα παιδιά με κέφι και ζωντάνια κατασκεύασαν πανέμορφες κούκλες και μπάλες από διάφορα υφάσματα. Με αυτόν τρόπο οι μαθητές συνειδητοποίησαν τη σημασία τής ανακύκλωσης και το ότι όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας έχουν αξία.

Έπειτα, οι μαθητές περιηγήθηκαν και σε άλλους χώρους τού Μουσείου, παρακολούθησαν ομιλία από τον υπεύθυνο σχετικά με τη μελισσοκομία και πώς παράγεται το μέλι.

Τέλος, επισκέφθηκαν τον χώρο παρασκευής άρτου, όπου εδαν πως οι άνθρωποι παλιότερα έφτιαχναν το ψωμί και ρύθμιζαν τις διατροφικές τους ανάγκες.