Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μικροί μαθητές τού Γ΄2 τμήματος τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ζωγράφισαν χαρταετούς γεμάτους αισιόδοξα μηνύματα με την παρότρυνση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ.Εύης Λαπαναΐτη, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θέλαμε με τις ζωγραφιές των μαθητών μας να στείλουμε τα μηνύματά μας ψηλά, να πετάξουμε κι εμείς ψηλά με τα όνειρά μας. Γεμίσαμε τους χαρταετούς μας με μηνύματα αγάπης ελπίδας δύναμης και χαράς… Ξεκινήσαμε σχεδιάζοντας στους χαρταετούς το κίτρινο φωτεινό χρώμα τού Σχολείου μας και τής καρδιάς μας, με το όνειρο το Σχολείο μας κι εμείς μαζί του να φτάσουμε ψηλά. Γιατί τα σχολειά ψηλώνουν τις κοινωνίες των ανθρώπων!

Στους χαρταετούς μας ζωγραφίσαμε λουλούδια. Τα λουλούδια ανθισμένα και πολύχρωμα αντιπροσωπεύουν την χαρά και την αισιοδοξία που χαρίζει η άνοιξη στις καρδιές μας… με χαρά και ενθουσιασμό που έστω και διαδικτυακά βρήκαμε τον τρόπο να ζωγραφίζουμε όλοι μαζί, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο και ξεχωριστό. Σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε με τα χρώματα τής Ίριδας το σήμα τής ειρήνης. Όπως τα χρώματα τού ουράνιου τόξου συμβολίζουν την ελπίδα μετά την βροχή, έτσι και τα χρώματα τού χαρταετού μας μας υπενθυμίζουν ότι ξημερώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.Ένα αύριο γεμάτο, όπως και τα μηνύματα των χαρταετών μας, με: δύναμη, ειρήνη, ελπίδα, συνεργασία, αρμονία και πάνω απ’ όλα αγάπη.
Οι πολλοί και διαφορετικού χρώματος και μεγέθους χαρταετοί μας μεταδίδουν ένα σημαντικό μήνυμα: Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα τόσο ίδιοι και τόσο όμορφα ξεχωριστοί... ».