Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική Επανάσταση τού 1821, οι μαθητές των Δ΄1 και Δ΄2 τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συναντήθηκαν διαδικτυακά, την Τρίτη 13 Απριλίου και την Πέμπτη 22 Απριλίου αντίστοιχα, με την κ. Μαρία Ανδρικοπούλουσυγγραφέα τού βιβλίου "Κωνσταντίνος Κανάρης, τ’ όνομά μου" (εκδόσεις Καλέντης).

Η συγγραφέας αναφέρθηκε στη βιωματική σχέση της με το άγαλμα τού Κωνσταντίνου Κανάρη που κοσμεί την πλατεία Κυψέλης, το οποίο αποτέλεσε, όπως τους εξήγησε στη συνέχεια, πηγή συγκίνησης αλλά και έμπνευσης για τη συγγραφή τού βιβλίου της.

Τα παιδιά είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που τους έδειξε και, με τις ερωτήσεις που τής υπέβαλαν, γνώρισαν καλύτερα την προσωπικότητα, τους αγώνες και τη συμβολή τού Κανάρη, τού ατρόμητου Ψαριανού μπουρλοτιέρη, στην πορεία και την εξέλιξη τής Επανάστασης τού 1821.

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση μέσα από την οποία, εκτός από την παρουσίαση ενός σημαντικού ιστορικού προσώπου, αναδείχθηκαν και συζητήθηκαν πλήθος άλλων σοβαρών θεμάτων, όπως είναι η αξία τής ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων, η γνώση τής Ιστορίας, ο σεβασμός και η προστασία τής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και η διαδικασία συγγραφής και έκδοσης ενός βιβλίου ως αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς.

Τη συνάντηση διοργάνωσαν οι κ. Μαρία Τσίτσου, δασκάλα τής Φιλαναγνωσίας, Σωτήρης Σταθόπουλος, δάσκαλος τού Δ΄1 τμήματος, και Σοφία Καλοβερνά, δασκάλα τού Δ΄2 τμήματος.