Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 οι μαθητές τής Β΄1 τάξης τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συνομίλησαν με την κ. Φανή Τριπολιτσιώτου, Υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε., με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορούσε σε περιοχές τής Ελλάδας, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων εναντίον τού οθωμανικού στρατού, με σκοπό την αποτίναξη τής οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους.

Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σκοπός τής παρουσίασης ήταν η προβολή πάνω στο χάρτη των γεγονότων που αφορούν στην Επανάσταση τού 1821 μαζί με ημερομηνίες, πρόσωπα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Έγινε, επίσης, αναφορά στη ζωή και το έργο ηρώων, που συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση τής Ελλάδας, και προβλήθηκαν ενδεικτικές εικόνες από σημαντικές μάχες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια τής παρουσίασης οι μαθητές έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά απαντώντας σε ερωτήσεις που έθετε η κ. Τριπολιτσιώτου αναφορικά με τα γεγονότα και τους ήρωες τού 1821.