Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Βορρέ, ένα πολιτιστικό ίδρυμα που ιδρύθηκε το 1983, με σκοπό την ανάδειξη τής ελληνικής τέχνης και τού πολιτισμού.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν αρχικά στους χώρους που φιλοξενούν έργα και πίνακες μοντέρνας τέχνης και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σύμπλεγμα κτηρίων, αυλών και κήπων, μια αναπροσαρμογή παραδοσιακών αρχιτεκτονικών στοιχείων που στεγάζει μια συλλογή από αρχαιότητες, κεραμικά, λαϊκά κειμήλια και αντικείμενα που χρησιμοποιούντο πριν από αιώνες στην καθημερινή ζωή, με τέτοιο τρόπο, όμως, ώστε να αναδεικνύεται η χρηστική τους αξία και η έμφυτη ομορφιά τους.

Τα παιδιά άγγιξαν και μύρισαν είδη φυτών που φύονται στους υπέροχους κήπους τού μουσείου, αποκλειστικά από τη μεσογειακή χλωρίδα.

Στη συνέχεια οι μαθητές φιλοτέχνησαν το δικό τους έργο από ανακυκλώσιμα υλικά στο Εργαστήρι τού μουσείου και έμαθαν πως τίποτα δεν είναι άχρηστο και τίποτα δεν πάει χαμένο...