Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2021, στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, έγιναν τα εγκαίνια τής έκθεσης ζωγραφικής τού Γιώργου Κόρδη"1821.Το λερωμένο Λευκό".



Η έκθεση, εμπνευσμένη από τη θεματογραφία τής Ελληνικής Επανάστασης, πλαισιώνεται από εκπαιδευτικές εικαστικές δράσεις μαθητών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Γυμνασίων και Λυκείων Εκάλης.

Στην έκθεση εκπροσώπησαν το Διοικητικό Συμβούλιο τής ΦΕ ο κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Σύμβουλος τής Φ.Ε και καθηγητής Αρχαιολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η κ. Βασιλική Παπαπέτρου, Επόπτρια των Σχολείων τής ΦΕ.

Παρευρέθησαν, επίσης, οι Συντονίστριες, οι Διευθύντριες και οι Διευθυντές όλων των βαθμίδων των Αρσακείων - Τοσιτσείων Εκάλης και Ψυχικού και εκπρόσωποι των μαθητών, λαμβανομένων όλων των μέτρων προφύλαξης από την covid 19.

Το Β΄Αρσάκειο  Δημοτικό Εκάλης εκπροσώπησε ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Στάθης.

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με τη ξενάγηση των παρευρισκομένων στα εικαστικά εκθέματα και την παρουσίαση/ ανάλυσή τους από τον ίδιο τον ζωγράφο Γιώργο Κόρδη.

Η έκθεση είναι επισκέψιμη για τους μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων τής ΦΕ , τους γονείς τους και το ευρύτερο κοινό κατόπιν ραντεβού σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες.