Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Ε΄1 και η Ε΄2 τάξη τάξη τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2021, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού για να παρακολουθήσουν πρόγραμμα με θέμα «Σεισμοί - Ηφαίστεια, Εξερευνώντας τα μυστικά τής Γης».

Τα παιδιά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση τής κ. Φανής Τριπολιτσιώτου, Υπεύθυνης τού Μουσείου.

Μίλησαν για το εσωτερικό τής γης, τις τεκτονικές πλάκες, τον τρόπο που κινούνται και τις αιτίες των σεισμών.

Μέσα από μια ειδική κατασκευή μπόρεσαν να καταλάβουν καλύτερα την επίδραση των σεισμών στο γήινο ανάγλυφο.

Ακολούθησε σχετική προβολή για τη δημιουργία των ηφαιστειακών εκρήξεων, από τη μυθολογία ώς την επιστημονική καταγραφή και τα ηφαιστειακά τόξα.

Στον εξωτερικό χώρο τού Μουσείου οι μαθητές παρακολούθησαν επίδειξη, σε ειδικά κατασκευασμένο μοντέλο, με την έκρηξη ενός ηφαιστείου και την έκλυση αερίων και λάβας.

Τέλος, τα παιδιά περιηγήθηκαν στο χώρο τού Μουσείου, όπου και εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία βαλσαμωμένων ζώων, πτηνών, εντόμων κα ερπετών.

Ήταν μια εποικοδομητική και παράλληλα διασκεδαστική επίσκεψη, η οποία τους δημιούργησε το ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν και άλλα επιστημονικά προγράμματα τού Μουσείου.