Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Ε΄ τάξη τού Β΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησε, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, παρουσίαση βιβλίου από τη συγγραφέα Μελίνα Ηλιοπούλου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη γιορτή τού βιβλίου.

Οι μαθητές είχαν μελετήσει προηγουμένως το βιβλίο της «Φανταστική Βόλτα στο Λονδίνο», ένα ταξιδιωτικό διήγημα για παιδιά, με την υπέροχη εικονογράφηση τού Φίλιππου Φωτιάδη.

Μέσα από τις σελίδες του ταξίδεψαν με τα φτερά τής φαντασίας τους, έμαθαν καινούργια πράγματα για την αγγλική κουλτούρα και θυμήθηκαν άλλα που ήξεραν.

Η συγγραφέας με την παραστατική της περιγραφή ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι συζήτησαν, συνέκριναν την Αγγλία με την Ελλάδα και βρήκαν κοινά και διαφορετικά χαρακτηριστικά των δυο λαών.

Μίλησαν για το πολίτευμα, τους ανθρώπους, για την αρχιτεκτονική, για τα πάρκα, τον Τάμεση ως υδάτινο εμπορικό δρόμο, για τα μουσεία, αλλά και για τον Σαίξπηρ και διάσημους καλλιτέχνες, και άκουσαν από το μουσικό συγκρότημα των Beatles το "Let it be".

Στο τέλος αναφερόμενοι στα μουσεία μίλησαν για την 6η Καρυάτιδα που περιμένει να ενωθεί με τις υπόλοιπες αδερφές της στην Ελλάδα…

Η κ. Ηλιοπούλου ανέφερε ότι ταξίδι είναι όχι μόνο αυτά που βλέπουμε και ακούμε, αλλά και αυτά που γευόμαστε, μυρίζουμε, ακουμπάμε, καθώς όλες οι αισθήσεις μας συμμετέχουν.

Μια αναμνηστική κονκάρδα έκλεισε αυτή την όμορφη συνάντηση με την υπόσχεση επόμενων «ταξιδιών» στη Φλωρεντία, στη Θεσσαλονίκη και αλλού…