Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Σε 500 ημέρες περίπου η Γαλλία θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και, για πρώτη φορά στην ιστορία της, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Το 2024, αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού για να διεκδικήσουν εξαιρετικές επιδόσεις.

Το θέμα τής ένταξης έχει την τιμητική του στα σχολεία τη χρονιά 2022-2023, ευαισθητοποιώντας τους νέους και τις νέες σε θέματα αναπηρίας. Οι αθλητές και οι αθλήτριες των Παραολυμπιακών Αγώνων θα συμβάλουν στην εξάλειψη των διαφορών και στην αλλαγή των αντιλήψεων μέσα από σειρά συναντήσεων και ανταλλαγών με επίκεντρο τον αθλητισμό.

Για μια ακόμη χρονιά, από τις 6 έως τις 10 Φεβρουαρίου 2023, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία ΕΘΝΟΑ, διοργάνωσε την 3η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα.

Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα, μέσα από συζητήσεις με κορυφαίους πρωταθλητές και κορυφαίες πρωταθλήτριες, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, όπως είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος (στίβος-άλμα εις τριπλούν), ο Angelo Tsagarakis (καλαθοσφαίριση), η Αθανασία Λιούνη (αγωνιστική αναρρίχηση), ο Sylvain Paillette (κολύμβηση), ο Δημήτριος Μούγιος (κωπηλασία), η Ysaora Thibus (ξιφασκία) και η Βούλα Παπαχρήστου (στίβος-άλμα εις τριπλούν), μοιράστηκαν ένα κοινό πάθος: τον αθλητισμό και τις αξίες του.

Οι συναντήσεις με κορυφαίους και κορυφαίες αθλητές και αθλήτριες απετέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενθάρρυνσης, καθώς και μια ευκαιρία για όλους και όλες να ανακαλύψουν τις αξίες τού Ολυμπισμού.

Οι συναντήσεις διεξήχθησαν διαδικτυακά, μέσω zoom, στα Ελληνικά και στα Γαλλικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.