Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές/-τριες τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, στο πλαίσιο τής ενότητας 5 τής μεθόδου "Copains Copines 2”, συζήτησαν με την καθηγήτριά τους κ. Ευφροσύνη Γεώργα για τους μήνες, για τις εποχές και για τον καιρό που επικρατεί στις διάφορες χρονικές περιόδους τού έτους.

Παρακολούθησαν το βιντεάκι τού γαλλικού εκπαιδευτικού καναλιού "tv5 enseigner" «Le pays des orages” και πραγματοποίησαν διάφορες δραστηριότητες πάνω σε αυτό.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη σχετική παρουσίαση power point τής καθηγήτριάς τους με τίτλο «Les catastrophes naturelles» και, μέσα από τις διαφάνειες, κατανόησαν τι συμβαίνει στο φυσικό μας περιβάλλον και ποιες είναι οι καταστροφικές επιπτώσεις των ακραίων φυσικών φαινομένων και τού ανθρώπινου αποτυπώματος πάνω στη φύση, στον πλανήτη και, γενικότερα, στον κύκλο τής ζωής.

Έπειτα, μέσα από φύλλα εργασίας με συγκεκριμένες εικόνες και οδηγίες, ενημερώθηκαν για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση έκτακτων φυσικών φαινομένων  και καταστροφών και απάντησαν σε ερωτήσεις κατανόησης πολλαπλής επιλογής.

Έτσι, ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, μέσω τής εποικοδομητικής προσέγγισης, και διαμόρφωσαν συνειδητή στάση ευθύνης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η προστασία του για τη σωτηρία του αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τέλος, αφού έμαθαν πώς να προστατεύονται και τι πρέπει να κάνουν κατά τη διάρκεια των φυσικών καταστροφών, χρησιμοποίησαν το λεξιλόγιο τής ενότητας, τις ιδέες και τις προτάσεις τού ψηφιακού και έντυπου εκπαιδευτικού υλικού που επεξεργάστηκαν, καθώς και τις δομές τής γλώσσας, που διδάχθηκαν, για να δημιουργήσουν και να χρωματίσουν ζωγραφιές και συνθέσεις χρησιμοποιώντας, παράλληλα, τη φαντασία τους και τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες.