Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με θέμα «Φροντίζω το περιβάλλον» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου , οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Γ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Έφη Γεώργα και Έλενα Βιολάρη, πραγματοποίησαν εκδήλωση ανοικτή για τους γονείς και τους δασκάλους τους σχετικά με τα ζώα τού πλανήτη μας που απειλούνται με εξαφάνιση.

Με βάση το μάθημα τού βιβλίου τους «Padou le panda» με τίτλο «Une visite au zoo» υλοποίησαν ποικίλες ευχάριστες παιδαγωγικές δραστηριότητες, των οποίων ο στόχος ήταν να κατανοήσουν και να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αναγκαιότητα να φροντίζουμε το περιβάλλον μας και όλα τα ζωικά είδη που κατοικούν σε αυτό, καθώς και να προάγουμε την προστασία τους.

Συνδυάζοντας, επίσης, το λεξιλόγιο τής 4ης ενότητας τού βιβλίου τους που αναφέρεται στη διατροφή, υποδύθηκαν από ένα ζωάκι και περιέγραψαν τι τους αρέσει να κάνουν, να τρώνε και να πίνουν, αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα, ώστε να προκαλέσουν γέλιο και ευχάριστη διάθεση στο ακροατήριο.
Η μικρή παράσταση πλαισιώθηκε από δύο τραγούδια τής μεθόδου και τη δραματοποίησή τους από τα παιδιά.

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος, μαζί με τους γονείς τους, σε ένα κουίζ μνήμης και γνώσεων διαχωρίζοντας τα ζώα σε "ζώα τού δάσους", "ζώα τής θάλασσας", σε "ζώα τής σαβάνας" και σε "ζώα τής φάρμας", και τοποθετώντας τις αντίστοιχες καρτέλες σε ψηφιακές αφίσες ανάλογα με το φυσικό τοπίο.
Το κουίζ ήταν βασισμένο στα δρώμενα τα οποία παρουσίασαν και στους μικρούς ρόλους που ετοίμασαν, μέσα από τους οποίους μας ταξίδεψαν στον συναρπαστικό κόσμο των ζώων!

Το μαγευτικό και ονειρικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των ζώων παρακολούθησε, επίσης, ο Διευθυντής κ. Ευάγγελος Στάθης, ο ποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στα παιδιά και στις καθηγήτριές τους.

Τέλος, οι καθηγήτριες μοίρασαν όμορφες κονκάρδες και ένα μικρό γλύκισμα στους μαθητές και στις μαθήτριες, και τους ευχήθηκαν "Bonnes Vacances!”.