Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τής Ευρωπαïκής Ημέρας Γλωσσών, από τη Δευτέρα 25 έως και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, οι μαθητές/-τριες τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, ενημερώθηκαν για την πολυγλωσσία και τη γλωσσική πολυμορφία, καθώς και για τη σημασία τους, και κατανόησαν τον ρόλο τους μέσα από διάφορες δράσεις.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές/-τριες τής Γ΄ τάξης, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Γαλλικής Γλώσσας κ. Βιολάρη Έλενας και Γεώργα Έφης, χρωμάτισαν τη γαλλική σημαία και έμαθαν το τραγούδι «Frère Jacques», το οποίο υπάρχει και σε αρκετές άλλες χώρες, όχι μόνο γαλλόφωνες. Το τραγούδησαν στη Διεύθυνση τού Σχολείου και έλαβαν ένα μικρό κέρασμα.

Οι μαθητές/-τριες των Δ΄ και Ε΄ τάξεων ενημερώθηκαν από την καθηγήτριά τους κ. Γεώργα Έφη για την πολυγλωσσία στην Ευρώπη μέσα από τον επίσημο ιστότοπο (πατήστε εδώ) και, ειδικότερα, μέσα από τη δραστηριότητα "Le voyage linguistique de Lara à travers l’Europe"  (πατήστε εδώ).
Γνώρισαν και άκουσαν πολλές γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη, συνειδητοποίησαν τη σημασία τής πολυγλωσσίας, έπαιξαν διάφορα γλωσσικά παιχνίδια και απάντησαν σε γλωσσολογικά κουίζ.

Οι μαθητές/-τριες τής Στ΄ τάξης, μαζί με τις καθηγήτριές τους τής Γαλλικής Γλώσσας κ. Γεώργα Έφη και  Σωτηροπούλου Γιούλη, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια σε ιστότοπο (πατήστε εδώ) με πολλά παιχνίδια σχετικά με την Ευρώπη.