Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Έναν πρωτότυπο χώρο βιωματικής ψυχαγωγίας που βασίζεται στο παιχνίδι των οπτικών ψευδαισθήσεων επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Το museum of illusion τους καλωσόρισε ανοίγοντας τις πύλες του στην έκπληξη, τη φαντασία, το όνειρο και την ψευδαίσθηση! Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ψηλώνουν ξαφνικά και στη συνέχεια να  συρρικνώνονται, να μπουν στο δωμάτιο με τους καθρέπτες και να νιώσουν το χάος που δημιουργείτο, καθώς έβλεπαν γύρω τους τα πολλαπλά είδωλά τους. Επίσης, να επισκεφθούν το «ανάποδο δωμάτιο» περπατώντας στο ταβάνι και να μπουν στον περιστρεφόμενο κύλινδρο...

Εκτός από την χαρά που ένιωσαν, αφού βρέθηκαν σ’ ένα διαφορετικό μουσείο όπου δεν έπρεπε να κάνουν ησυχία, αλλά μπορούσαν να αγγίζουν τα εκθέματα, γνώρισαν και τη μεγάλη αλήθεια ότι μπορεί τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται... Γι’ αυτό και χρειάζεται να σκέφτονται, να επεξεργάζονται τις πληροφορίες που δέχονται και αναλόγως να πράττουν.

Η ξενάγηση στο συγκεκριμένο μουσείο αποτέλεσε για τους μαθητές μια όμορφη εμπειρία που είναι σίγουρο ότι θα την θυμούνται και θα έχει σημαντική θέση στο «βιβλίο των σχολικών αναμνήσεων».