Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ζω καλύτερα, ευ ζην», τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 29024 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η δημιουργία τής μουσικής».

Τα παιδιά, μέσα από τη χαρά τής σύνθεσης και τού μουσικού αυτοσχεδιασμού, είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, καθώς και να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τα υπόλοιπα μέλη τής ομάδας. Στην αρχή έφτιαξαν έναν κύκλο και μίλησαν, έγραψαν, ζωγράφισαν με θέμα την έννοια τής ενότητας και τι σημαίνει για τους ίδιους. Ακούστηκαν πολλές και διαφορετικές απόψεις: «φύση, συνεργασία, αγάπη, μουσική, περιβάλλον, το να κάνεις ένα μεγάλο βήμα, το να κάνεις πράγματα για τους άλλους και να τους βοηθάς».

Στη συνέχεια μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, το παιχνίδι με τις νότες και τον ρυθμό έδειξαν πώς η μουσική γίνεται μέσο έκφρασης συναισθημάτων. Έπαιξαν τα δικά τους μουσικά κομμάτια, που κάθε φορά φανέρωναν χαρά, λύπη, θυμός, ηρεμία ή ενθουσιασμό. Στο τέλος κάθε ομάδα είχε δημιουργήσει τη δική της μουσική σύνθεση σε παρτιτούρα και σε ηχητικό αρχείο MP3.