Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στο πλαίσιο τού προγράμματος "MYTH2SPACE" οι μαθητές τού Δ΄2 τμήματος τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, με την καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Αγγελική Ζάχου, συνδέθηκαν διαδικτυακά με μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο τής Μύρινας Λήμνου και με την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αίγλη Χατζάρα.

Οι μαθητές από τη Λήμνο τραγούδησαν ένα τραγούδι, που είχαν συνθέσει με την καθηγήτριά τους, με θέμα την διατροφή των αστροναυτών και κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από απορίες που γεννήθηκαν στους μαθητές τού Σχολείου μας σχετικά με το θέμα αυτό. Έτσι, έγινε η πρώτη επαφή των μαθητών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι μαθητές μας, οι οποίοι παρουσίασαν τη δική τους προσέγγιση σχετικά με τους μυθικούς ήρωες που θέλησαν πρώτοι να εξερευνήσουν τον ουρανό. Οι μαθητές αναφέρθηκαν στον μύθο τού Ικάρου και στον μύθο τού Φαέθωνα, μέσω τού οποίου οι αρχαίοι Έλληνες προσπάθησαν να εξηγήσουν τις απότομες εναλλαγές τού κλίματος.

Οι μαθητές παρουσίασαν, επίσης, ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει με θέμα το Σύμπαν αλλά και ερωτήσεις σχετικά με αυτό, με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα με τα παιδιά από τη Λήμνο.

Η πρώτη αυτή επαφή ενθουσίασε τους μαθητές και δημιούργησε προσδοκίες για περισσότερες συνεργασίες στο μέλλον.