Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Μουσείο Συναισθημάτων την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024. Εκεί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το “Παλάτι τού θυμού” και να εξερευνήσουν τις διαφορετικές εκδηλώσεις, τις αιτίες και τους τρόπους διαχείρισης αυτού τού συναισθήματος.

Χωρισμένοι σε ομάδες συμμετείχαν σε δραστηριότητες οι οποίες τους έδιναν το έναυσμα να μιλήσουν, να συνειδητοποιήσουν και να σκεφτούν για τις αιτίες που δημιουργούν τον θυμό. Με ήρωα τον ιππότη Μιληνό και την παρέα του έγιναν και οι ίδιοι ήρωες τού παραμυθιούεπεμβαίνοντας στην πλοκή και δοκιμάζοντας διαφορετικά "δωμάτια - συμπεριφορές" όπου ο καθένας αντιμετώπιζε τον θυμό του: "Το δωμάτιο τής επικοινωνίας με τους άλλους", "Το δωμάτιο τής δημιουργικότητας", "Το δωμάτιο τής κίνησης" ή "Το δωμάτιο τής περισυλλογής".

Τα παιδιά έφυγαν ενθουσιασμένα και με την ικανοποίηση τού παιχνιδιού στα μάτια τους. Κράτησαν για αποχαιρετισμό "Το παζλ τής φιλίας""Το καζάνι με την ξεθυμόσουπα" και "Τις μυρωδιές των συναισθημάτων".