Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στις 13 Μαΐου 2024, υποδέχθηκαν στη Βιβλιοθήκη τού Σχολείου την κ. Άννα-Μαρία Βλάσση για την παρουσίαση τού βιβλίου"Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης;".

Συνδυάζοντας το μάθημα τής Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής με τη Φιλαναγνωσία, τα παιδιά μέσα από τις σελίδες τού παιδικού βιβλίου ήρθαν σε άμεση επαφή με απλά αλλά ουσιαστικά ερωτήματα για την αξία και τον ρόλο τού πολίτη. Με τη βιωματική παρουσίαση οι μαθητές αναγνώρισαν την ταυτότητα και τα δικαιώματά τους ως πολιτών και κατανόησαν σε βάθος την ευθύνη των ενεργών πολιτών στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας. Γνώρισαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να δρουν, να συμμετέχουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους τηρώντας τις υποχρεώσεις τους.
Ακόμα, αναδείχθηκαν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η συνεργασία. Με οδηγούς τη φαντασία και τη γνώση τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους "νησί", που απεικονίζει τον κόσμο που θα ήθελαν και πιστεύουν ότι θα υπάρξει.